Ekonomiansvarig med digitalt tänk

Hittelön 3 000 kr


Skarmavbild%202016-03-23%20kl.%2016.57.4

För kunds räkning söker vi en Ekonomiansvarig. Kunden är en erfaren konsultverksamhet inom ­samhällsetableringar med helhetslösningar inom teknik/energi och driver förutom verksamhet inom Sverige även ett fåtal internationella projekt. Företaget är privatägt och fristående från de stora koncernerna. Kundens kontor är beläget i centrala Stockholm med ett trettiotal medarbetare. Tjänsten erbjuder en resa där du som Ekonomiansvarig får möjligheten att självständigt etablera, ansvara och utveckla en ekonomifunktion.

Tjänstebeskrivning
Som Ekonomiansvarig har du det huvudsakliga ansvaret över ekonomin operativt likväl som strategiskt för åtta stycken aktiebolag. Inledningsvis är ditt uppdrag att flytta hem ekonomin från externt bolag där du ansvar­­ar fullständigt för hela processen. I samband med flytten får du möjligheten att etablera samt ­utveckla ekonomifunktionen internt för respektive aktiebolag där vi gärna ser fokus på en digital och modern ekonomihantering.

Arbetsuppgifter
Som övergripande ansvarig för samtliga åtta aktiebolags ekonomihantering innefattar dina arbetsuppgifter bl.a. löpande redovisning, moms- och skattedeklarationer, månads- och årsbokslut, årsredovisningar, löner, diverse controlling-uppgifter, administration och inköp. Du rapporterar direkt till aktiebolagens styrelser.

Vi söker                   
För att axla arbetsrollen är du en stresstålig och resultatdriven person med tidigare erfarenhet av ekonomiflytt. Därmed tror vi att du är duktig på att skapa rutiner, struktur och processer som möjliggör företagets fortsatta utveckling. Vi tror att du är tydlig i din kommunikation och att du på ett professionellt sätt får med dig dina kollegor och andra intressenter. För att trivas i kontorets familjära och engagerade arbetsmiljö tror vi att du är prestigelös och flexibel.

Erfarenhetskrav/Kvalifikationer
  • Relevant eftergymnasial ekonomisk utbildning.
  • Flera års arbetslivserfarenhet från roller som ekonomi- och/eller redovisningsansvarig och är därmed väl förtrogen med ovan angivna arbetsuppgifter.
  • Du har bred kunskap inom svenska redovisningsregler och hanterar både årsbokslut samt årsredovisning helt självständigt.
  • Erfarenhet av att hantera flera olika bolags ekonomi parallellt är en förutsättning.
  • Erfarenhet av att förflytta ekonomi är starkt meriterande.
  • Du har goda kommunikativa kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
  • Du har gärna goda tekniska kunskaper och ett digitalt tänk som möjliggör en modern, effektiv ekonomihantering.

Ansökan
Är du intresserad av tjänsten eller vill du tipsa oss om rätt person. Kontakta rekryteringsansvarig Ida Garamvölgyi, ida@workmint.com. Vi ser fram emot din ansökan.

 

Skicka tips

Din kandidat

Berätta om din kandidat


 

Du

Vänligen uppge dina kontaktuppgifter för utbetalning av ev. hittelönLäs

 
Worktip är en del av Workmint, Regeringsgatan 82, 111 39 Stockholm +46 8-400 208 50 info@worktip.se